top of page

Wie zijn wij

Marianne foto website.jpg

Marianne

Een grote passie in mijn leven is de ontmoeting en verbinding met andere mensen. Mijn leven heeft pas zin als ik ook werkelijk iets voor een ander kan betekenen. 
Ik zet mensen graag (opnieuw) in hun kracht.
Dat doe ik door ondersteunende gesprekken en beeldende therapie. 
Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en daardoor maar ook door mijn groot
empathisch vermogen kan ik situaties waarin hulpvragers verkeren die bij mij komen goed invoelen.

Mijn eigen grootste omschakeling voor meer welzijn is een omscholing geweest op 49-jarige leeftijd. Ik nam afscheid van mijn stressvolle baan als juridisch secretaresse en rondde een aantal jaren later met succes de HBO opleiding Kunstzinnige Therapie Beeldend af aan de Hogeschool Leiden.
Vanuit deze achtergrond werk ik als welzijnscoach.

Ik werk vanuit een holistische mensvisie. Spiritualiteit is belangrijk voor mij.


Bij Schakel naar Welzijn organiseer ik originele workshops die prikkelen en inspireren. Hieraan worden creatieve elementen toegevoegd waaraan je zonder ervaring of kunstzinnig talent kan meedoen.
Voor zieke werknemers is de werkgever vaak bereid om een individueel traject te betalen.

 

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding is het onderhouden van sociale contacten met vriend(inn)en en familie. Ik houd van gezelligheid en goede gesprekken.
Ik ga graag uit in de wereld van cultuur en muziek en ik ben vaak te vinden in de natuur. Ik houd van lezen, tekenen en schilderen en van teksten schrijven.
 

Ik ben net als Erhard vrijwilliger bij Caritas Rijen en samen werken wij mee aan projecten (armoedebeleid). Een project waar ik me nu mee bezig houd is de uitgifte van een kinderboek. (Meer info: zie "Kinderboek" in menubalk).
Ik sch
enk een deel van de opbrengst van mijn schilderijen aan een goed doel op Honduras: Magdalenakinderen.nl.. 

Een aantal van mijn werken vind je op deze website onder het kopje "Kunst". 

Anker Marianne
Anker Erhard

Erhard

Ieder mens is op zoek naar geluk in zijn leven en heeft daarbij met zichzelf, het eigen functioneren, relaties en zingeving te maken. Ieder mens steekt anders in elkaar en heeft zijn eigen drijfveren. Dit verschilt eveneens per levensfase of gebeurtenis.
Het is de kunst om de uitdaging te leren verstaan en aan te gaan die iedere situatie aan ons stelt. Ieder heeft zo zijn manier om met gebeurtenissen, gedachten en gevoelens om te gaan.
Dit mag ik graag proberen te begrijpen en te begeleiden.

Waarom?
Ik wil dienstbaar zijn voor mijn medemens. Omdat ik het mooi vind als ieder uit zijn leven kan halen wat erin zit. Ik lever hier graag een bijdrage aan.

Bewustmaker, Belangenbehartiger en de gewenste situatie Bevorderen. Dit zijn mijn 3B’s. Hier ben ik trots op.
Als coach versterk ik de capaciteiten van mensen. Ik ben universitair en HBO geschoold in beleid, personeel en organisatie. Ik heb diverse vakgerichte trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van coaching. Krachtwerk en systemisch werken zijn hiervan een paar voorbeelden. Met ruime werkervaring in de Human Resource ken ik de voorwaarden en processen om de juiste mens op de juiste plek te krijgen. Ik coach zowel medewerkers als werkgevers en versterk teams.

Voor mijzelf is de meest recente omschakeling naar meer welzijn mijn verhuizing vanuit de hectiek van de Randstad naar het rustige Rijen en van daaruit geniet ik van het gemoedelijke Brabantse leven. Met wat minder uren in mijn werkweek dan voorheen kan ik me nu richten op de dingen die ik in werk en privé écht belangrijk vind.

Ik ben graag bij de mensen die me dierbaar zijn.
Daarnaast sport ik veel, lees ik graag boeken om mezelf verder te ontwikkelen, houd ik van films, muziek en de natuur.  

Erhard foto.jpg
bottom of page